Over Leren met Wils-Kracht

Sinds juli 2018 ben ik trotse eigenaar van Leren met Wils-Kracht. Leren met Wils-Kracht kwam niet uit de lucht vallen, er is een proces aan vooraf gegaan. Heel graag neem ik jullie mee in dit proces.

Na het behalen van mijn diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening in 2008, wist ik niet zo goed wat ik wilde en welk werk precies bij me paste. Een jaar met combinatiebaantjes volgde. Activiteitenbegeleidster in de ouderenzorg, pedagogisch medewerkster op de kinderafdeling in het ziekenhuis en pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Heerlijk afwisselend, maar teveel verschillende dingen om echt de diepte in te kunnen gaan.

Na dat jaar wist ik, ik wil verder als pedagogisch medewerkster en vanuit die functie doorgroeien naar leidinggevende in de kinderopvang. Daarnaast wilde ik een docentenopleiding gaan volgen, zodat ik mijn werk in de kinderopvang kon combineren met het geven van lessen op de opleidingen voor pedagogisch medewerkers. Toekomstige collega’s opleiden op het ROC en daarna als leidinggevende verder coachen in het werkveld, dat was mijn droom.

In 2010 behaalde ik mijn diploma als docent omgangskunde en ik kreeg een baan aangeboden op een ROC in de Achterhoek. Deze parttime baan in het onderwijs kon ik prima combineren met 3 tot 4 dagen werken in de kinderopvang. Ik ontwikkelde mezelf als pedagogisch medewerkster en datzelfde jaar (2010/2011) groeide ik door tot vestigingsmanager van een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Na een aantal jaren deze combinatie gemaakt te hebben, ben ik verder gegaan als vestigingsmanager in de kinderopvang. Mijn collega’s en ik hebben samen een 2e buitenschoolse opvang locatie en een VVE-gecertificeerde peutergroep opgezet.

Na flink wat jaren, ergens begin 2018, begon het werken in het onderwijs weer te kriebelen. Vanuit mijn baan als vestigingsmanager coachte ik medewerkers en dacht ik mee in de interne scholingsmogelijkheden. De komst van de IKK bracht flink wat bijscholing voor alle medewerkers in de kinderopvangbranche met zich mee en het grote interne en externe opleiden nam een vogelvlucht.

In overleg met een ROC in de Achterhoek besprak ik de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een niveau 4 opleiding voor pedagogisch medewerkers die werkzaam zijn in de kinderopvang. Samen met medewerkers van dit ROC dacht ik na over de ideale niveau 4 opleiding en langzaam maar zeker kreeg de opleiding vorm. De opleiding was vlak voor de zomer een feit, nu zocht men nog een docent die samen met de ingeschreven studenten dit traject wilde inkleuren. Ik hoefde hier niet over na te denken, de ideale combi was voor mij weer geboren! Enthousiast greep ik dit nieuwe avontuur aan en na de zomer 2018 gaf ik, naast mijn werk als vestigingsmanager, de 1e lessen aan een groep enthousiaste volwassenen. In juli 2020 hebben alle studenten die hebben deelgenomen aan deze opleiding hun diploma Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker in ontvangst mogen nemen.

In mijn hoofd ontsproten allerlei ideeën voor opleidingen, trainingen, cursussen. Enthousiasme is my middle name en ik wilde deze ideeën maar wat graag gaan uitwerken. Echter was de factor tijd een lastige in deze. Tijd was er namelijk te weinig. Na een periode van overdenking nam ik een besluit; ik stopte met mijn werk als vestigingsmanager in de kinderopvang en koos voor het verder uitbouwen van mijn eigen bedrijf ‘Leren met Wils-Kracht’.

Meer weten over mijn aanbod? Zie de pagina ‘diensten’.